Het belang van mobiliteit

Mobiliteit = prioriteit

Het belang van mobiliteit wordt helaas nog erg onderschat. Of stretch jij wél netjes elke week 3-4 keer? Als jij aan je beweeglijkheid werkt, vermindert dat de kans op blessures en pijntjes. Maar wat verstaan we onder mobiliteit en waarom is het verder zo belangrijk? Je leest het in deze blog…????‍♀️

Wat verstaan we onder mobiliteit? 
Mobiliteit is het totale vermogen van flexibiliteit, kracht en coördinatie en daarmee de vrijheid om gecontroleerde bewegingen met je lichaam te maken. Mobiliteit ontwikkeling verwijst naar de hoeveelheid actieve bruikbare bewegingen die je bezit. Het vergroot de controle over je lichaam wat resulteert in makkelijker en soepeler bewegen. Deze hoeveelheid actieve bruikbare bewegingen zorgen ervoor dat je in staat bent het soepeler bewegen te maximaliseren. En wie wil er nu niet vrijuit kunnen bewegen?

Waarom is mobiliteit zo ontzettend belangrijk? 
Het werken aan mobiliteit draagt eraan bij dat je op een veilige en duurzame manier leert bewegen. En dat helpt je bij de dagelijkse activiteiten. Het leidt tot een vermindering van pijn en schade aan het lichaam. Een goede mobiliteit zorgt ervoor minder dat je minder kans op blessures hebt. Daarnaast verhoogt het je belastbaarheid en dat heeft weer een positief effect op je progressie. Pijnvrij bewegen én constante progressie; daar ga jij ook voor toch?!

Liever voorkomen dan genezen..
Het is algemeen bekend dat we met zijn allen veel te veel zitten. En dat vele zitten zorgt ervoor dat onze beweeglijkheid fors vermindert. Dit in combinatie met een inactieve leefstijl, kan er maar zo voor zorgen dat we hier later door in de problemen komen. Het is niet voor niets dat zitten als ‘het nieuwe roken’ wordt gezien. Mobiliteit werkt preventief tegen pijntjes, blessures en draagt daarmee zorg aan pijnvrij (blijven) bewegen in de ‘long term.’ Bij TBM streven we altijd naar duurzaam en blijvend resultaat. Door op korte termijn (liever gister dan vandaag) te beginnen met de stretch-oefeningen, draag jij zorg aan de gezondheid van je lichaam op de lange termijn.

het belang van mobiliteit en stretchen
Mobiliteit = prioriteit

Maar hoe zet je mobiliteit in?  
Nu je bovenstaand hebt gelezen, kunnen we ons voorstellen dat je meteen aan de slag wil gaan met de beweeglijkheid van jouw lichaam. Maar hoe, met wat en waar begin je? Je vindt een aantal doelgerichte, efficiënte oefeningen kant-en-klaar verpakt in onze TBM 10 min mobility routine-video (gratis te bekijken op YouTube). Deze routine voor mobiliteit/stretching is ontworpen om je houding te verbeteren en het herstel te vergroten door je te concentreren op de meest cruciale punten in je lichaam. Rekken doet wonderen voor je lichaam, maar het heeft ook een ontspannend effect. Daarom heerlijk om je dag mee te starten of juist mee te eindigen. Daarbij kunnen deze oefeningen vlak na je training ook ingezet worden als vorm van herstel.

KORTOM: MOBILITEIT = PRIORITEIT
Maak mobiliteit belangrijk en maak het onderdeel van je dagelijkse routine. Denk aan de lange termijn, want uiteindelijk wil jij ook op latere leeftijd nog flexibel en soepel door het leven kunnen, toch?

NEED HELP?
Als jij problemen ervaart met je mobiliteit, dan kunnen wij samen met jou nagaan wat deze ‘problemen’ zijn om vervolgens een plan hierop te maken. Wil jij direct aan de slag? Stuur ons dan even een berichtje!

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!