Choco-bonencake

Een ideaal, verantwoord tussendoortje en een ‘guilty pleasure’ voor choco-liefhebbers.

Bereidingstijd: 10 min + 40 min. oventijd

Ingrediënten voor 1 cake:

  • Kokosolie
  • 1 banaan
  • 300 gr kidneybonen (uitgelekt)
  • 4 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 4 el cacaopoder
  • 4 el honing of agavesiroop
  • 50 gr gehakte nootjes naar keuze (bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, walnoten)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met kokosolie.
  2. Snijd de banaan in stukjes en doe deze in een grote maatbeker. 
    Voeg ook bonen, eieren, bakpoeder, cacaopoeder en honing of agavesiroop toe. Mix het geheel tot een glad beslag. Roer als laatste de gehakte nootjes er doorheen en giet het mengsel in de cakevorm. Schuif deze in de oven voor ongeveer 40 minuten. 
  3. Houd goed in de gaten en prik er af en toe met een satéprikker in om te ijken of de cake vanbinnen al gaar is. 

TIP

Ben jij gek op kokos? Voeg wat kokosrasp toe als garnering
Staat jou ooit gekochte eiwitpoeder maar te staan in de kast? Geef deze cake een ‘proteinboost’ door een scoop eiwitten toe te voegen aan het recept!

Voedingswaarden per plak

– (MAAR) 50 calorieën per plak
– 4,4 gr koolhydraten
– 2,7 gr eiwitten
– 2,2 gr vetten

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!