Fit, pijnvrij en sterker!

“Op het moment dat ik dit schrijf ben ik drie en halve maand onderweg. 

Nooit had ik last van dik worden en ik kon zoveel eten als ik maar wilde. Ik sportte toch vier á vijf keer in de week. Een borrel in het weekend kon ook geen kwaad in samenhang met een bezoek aan de snackbar. Tot ik plotseling tijdens een voetbalwedstrijd mijn kruisband afscheurde. Ineens ga je van vier keer in de week sporten naar de hele dag amper kunnen bewegen. Iets wat op zichzelf niet veel uit moet maken, maar wel als je in hetzelfde tempo door blijft eten.
Stukje bij beetje word je gewoon minder fit. Na negen maanden te hebben gerevalideerd kon ik weer aan de gang met vier keer in de week sporten. Totdat na twee maanden weer het noodlot toesloeg en ik mijn andere kruisband afscheurde. Opnieuw zat ik met de gebakken peren en kon ik zo goed als zes maanden weinig bewegen, laat staan sporten. Ondertussen was aan mijn eetpatroon weinig veranderd. 


Na opnieuw een voetbalseizoen te hebben gemist maakte ik na een jaar weer mijn rentree. Ik had nu een ander probleem; de andere jongens waren vele malen fitter. In de eerste plaats op het gebied van dynamiek en in de tweede plaats op het fysieke gedeelte. Op dat moment had Hessel net zijn eigen toko gelanceerd. Als ik toch nog een stapje hogerop wilde dan moest er het één en ander gaan veranderen. Na een feest van een vriend zag ik een foto terug van mijzelf (zie onder) en toen dacht ik; “okay dit is het moment om de knop om te draaien!”


Voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik dit besproken met Hessel. Ik vertelde dat ik wel gewoon normaal wou blijven leven. Wel opletten maar niet een maand lang knagen op een wortel en een krop sla en de hele tijd scheel kijken van de honger. Hessel beloofde mij dat met een paar kleine aanpassingen ik gewoon lekker kon blijven eten en drinken en af kon vallen tegelijk. Ik was verkocht! Onder begeleiding van Hessel was het plan om fitter en dynamischer te worden. Dit gingen wij doen door eenmaal in de week te 1-o-1 te trainen (buiten het voetbal om) en daarnaast mijn eetpatroon te passen. 

Vanaf het eerste moment ging ik mijn eetpatroon invoeren in een voedings-App. Op deze manier kon Hessel bekijken wat mijn gewoontes waren en hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten ik binnen kreeg. Na twee weken kwam Hessel met een aantal tips waar ik op moest gaan letten wat betreft mijn eetpatroon. Qua sport had ik iedere week 1x personal training onder begeleiding van Hessel. Daarnaast begon het voetbalseizoen weer en ging ik twee keer in de week voetballen.

Hessels trainingen waren vooral gericht op het dynamischer worden van mijn lichaam. Ik ben erg groot en een beetje lomp, maar met een aantal kilo’s eraf en de juiste training moet het toch mogelijk kunnen zijn flexibeler te kunnen bewegen. Hessel koos voor veel voetenwerk op een loopladder en daarnaast om de ‘’core’’ te trainen. Ik haalde vooral mijn kracht uit mijn rug. De uitvoering was een belangrijk item. Hessel hamerde veel op de uitvoering. 

Na de eerste vier weken besloot ik samen met Hessel om de daaropvolgende drie weken alles te geven. Ik ging niet meer drinken en ik ging niet meer snoepen. Ik bleef wel gewoon normaal eten. Geloof het of niet, de kilo’s vlogen eraf als kolen! Zonder dat ik het zelf door had was ik in een week weer twee kilo kwijt. Steeds stimuleerde Hessel mij om mijzelf te verbeteren. Met de week werd het leuker om Hessel te zien ;p. Na een avond stappen in Groningen ging ik naar Hessel. Op dat moment dacht ik; “Ja, nu moet ik op de blaren zitten..” Wat bleek; wederom was ik afgevallen. Het vasthouden aan patronen en ritme die bij mij paste voelde steeds vertrouwder en dat leverde de gewenste resultaten op. Door doordeweeks strak op orde te hebben, kon ik in het weekend ook echt genieten. Dat werkte voor mij perfect!

Daarentegen heb ik ook stagnatie meegemaakt in mijn proces. Ondanks dat ik er bewust mee bezig was, stokte het afvalproces één á twee weken. Ik kon het zelf niet verklaren, aangezien ik voor mijn gevoel gewoon hetzelfde deed wat daarvoor wel werkte. Hessel is op dan moment echt een coach en motivator die je ten zeerste stimuleert en je de mogelijkheden aanreikt om de resultaten weer te gaan behalen. Vervolgens gingen we weer verder met waar we gebleven waren… afvallen. 

Op dit moment ben ik in totaal 14 kilo afgevallen, ondanks ‘’bourgondisch’’ te blijven leven. Uiteten, frituur en/of alcohol het kan allemaal gewoon, als je maar zorgt dat je op een ander moment wat meer oplet. 
Mijn grote doel was om weer fit te zijn en pijnvrij te voetballen. Hessel begeleide mij daarin door ook de juiste rust momenten en ontspanning te bieden voor mijn beide knieën.

Ook hielpen rek -en strekoefeningen mij, waardoor ik een stuk dynamischer ben geworden en daardoor flexibeler kan bewegen. Al met al kan ik dus zeggen dat Hessel ervoor gezorgd heeft dat ik geen last meer van mijn knieën heb, ik nu fitter ben dan ooit, ik spieren heb die ik nooit eerder heb gehad en ik niet meer langer een kratbier hoef mee te sjouwen (-14kg). 

We did it!” 

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!