Hoe zorg jij ervoor dat het dit jaar wél lukt?

Begin januari knallen de goede voornemens van iedereen je om de oren. We willen allemaal zo snel mogelijk van onze ‘bad habits’ af met als uiteindelijk streven een gelukkiger en waardevoller leven. Zeker na deze periode van veel thuis zitten, veel eten en weinig beweging. Ja, 2023 was op dat gebied een top jaar..

Mensen komen met fantastische standaard kreten en zweren het dit jaar wel te flikken; het verzilveren van alle gestelde goede voornemens. Deze hebben vooral betrekking op het werken aan de gezondheid en daarmee staat het bevorderen van de levensstijl weer hoog op het ‘prio lijstje’. Maar hoe zorg jij ervoor dat het dit jaar wél lukt? In deze TBM blog helpen we je! 

83% faalt

Bij 83% van de Nederlanders vallen al deze goede voornemens zonder pardon binnen de kortste tijd in het water (Statista, 2019). Kortom, weer leuk geprobeerd dit jaar, maar hoe kan het toch elke keer dat het jou niet lukt om het vol te houden?

Je doet niet genoeg je best om het vol te houden

Het klinkt hard en toch is het zo. Bij de meesten is het een gebrek aan discipline dat ervoor zorgt dat de voornemens zo weer door de gootsteen worden gespoeld. Dat demotiveert enorm en geeft je nou niet bepaald een goed gevoel over jezelf. Het mooie daaraan is: je kan het best wel. Of dit nou afvallen, gezonder eten of meer bewegen is. Zolang je echt iets wil, er een helder plan is en je de juiste handvatten aangereikt krijgt, kan je meer dan je denkt. 

Overload

Als jij niet weet hoe je moet afvallen en wat je nodig hebt om fitter en energieker te worden, dan gaat dat ook nooit gebeuren. En ook dit is niet vreemd in onze optiek. De ‘overload’ aan informatie online en offline brengt roet in het eten en zorgt ervoor dat je alsnog niet weet wat nu wel of niet werkt voor jou.

Hoe zorg jij ervoor dat het komend jaar wél lukt?

Hoe ga je zorgen dat het dit jaar wél lukt en je eind 2024 oprecht trots op jezelf kan zijn? 

Zoek een specialist (i.d.v.v. een coach) die jou en je gewoontes leert kennen en je gaat helpen aan de hand van een concreet plan. Discipline en de juiste kennis zijn nodig om je doel en daarmee goed voornemen na te streven. Daarbij zijn de volgende punten ook nog handig:

  • Begin met één goed voornemen en gun jezelf de tijd. Rome is ook niet op een dag gebouwd
  • Vertel je naasten over jouw goede voornemen en vraag ze je te steunen. You need them!
  • Zorg voor een omgeving die jou inspireert. Ontwijk eventuele saboteurs van je plannetje
  • Het is een geleidelijk proces en dat moet je accepteren
  • Terugslag is niet meteen falen. Fall 2 times, stand up 3
  • EN BELANGRIJK: beloon jezelf wanneer jij dat verdient. Zo blijft het leuk! 

Maak jezelf trots

Oké lang verhaal kort: stel een voornemen op, maak een plan en schakel de hulp in van een specialist met verstand die jou leert en helpt vol te houden. Je verdient het en je kan het. 

Handvatten nodig?

Wil jij jouw goede voornemens waarmaken en heb je hulp nodig? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je naar een nieuw fit, gelukkig en waardevol leven in 2024.

WE SUPPORT TO MANAGE YOUR BODY

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!