je weet pas wat je hebt tot je het mist, minste management

Je weet pas wat je hebt, tot je het mist

Geef jezelf even 5 minuten minuten de tijd om dit te lezen. Dat is het absoluut waard en helpt je hopelijk wat positiever in het leven te staan. Juist nu, maar vooral ook: daarna. We hechten ons in het leven namelijk te veel en te vaak aan zaken die er vroeg of laat toch niet meer zullen zijn. Wat we daarmee bedoelen en wat we hiermee willen zeggen? Lees verder…

Niets is permanent


We bekijken de wereld vanuit ons eigen perspectief en vanuit onze eigen tijdsperceptie. Zo heeft iedereen zijn eigen waarheid, iets wat je wel vaker hoort. Een jaar duurt in onze ogen lang. Dus wanneer iets al een aantal jaar in ons leven is, krijgen we het gevoel dat het gewoontjes is en er altijd wel zal zijn. Denk aan werken, naar de sportschool of -vereniging gaan, etentjes met vrienden, je partner etc. We nemen dit alles dus een beetje voor lief. Maar niets is voor altijd. Probeer dus ook niet iets zomaar voor lief te nemen. Of dat nou een iets of een iemand is. Alles in onze wereld is per definitie tijdelijk. Ooit komt er een tijd dat je er niet meer bent. Best angstig he? Dan zullen de mensen die jij kent er waarschijnlijk niet meer zijn. Maar ook je huis verdwijnt ooit. Alles wat je vandaag de dag opbouwt of waar je je nu druk om maakt, zal er ooit niet meer zijn.

Tijdelijk is oké

Klinkt misschien wat donker en beangstigend allemaal of niet? Dat is het misschien ook, maar misschien ook niet. Laat het gewoon even rustig op je inwerken; het is zoals het is en dat is oké. Dat dingen niet permanent zijn, is namelijk niet verkeerd. Het mooie is, je kiest zelf hoe je hierin staat. Accepteer je het of negeer je het? Als jij probeert te negeren dat alles in het leven tijdelijk is, ga je hier ooit veel pijn door ervaren.

Denk maar aan bijvoorbeeld je bezit en eigendom maar ook persoonlijke relaties of de huidige coronasituatie. Alles verandert of verdwijnt op een dag en jij hebt daar niet altijd invloed op. Heel vaak helemaal niet zelfs. Nu zeggen we wederom niet dat je je niet mag hechten aan mensen of gewoontes, maar wees er voorzichtig mee. Stort je er niet 10000% en probeer te accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn. Heb je ergens geen invloed op? Laat het dan vooral los.

Alles = hier en nu

We zouden je willen aanraden om van het leven te genieten. En om proberen te accepteren dat alles wat een glimlacht op je gezicht tovert, tijdelijk is. En pas als je beseft dat dit tijdelijk is, zal je er extra van genieten. Nog meer in het moment leven en stilstaan bij alle mooie momenten. Je wordt niet meer geleefd, maar je leeft en ervaart het moment zelf. Door los te laten, maak je jezelf vrij. Dat is het mooiste geschenk wat je jezelf kan geven.

Je leven is tijdelijk, je huidige situatie is tijdelijk, je problemen zijn tijdelijk en alles en iedereen om je heen ziet zullen er niet voor altijd zijn. Geniet er dus van nu het nog kan. Neem het leven niet voor lief, niets is vanzelfsprekend. Ook sporten in de sportschool niet, een hapje eten met je vrienden of een heerlijke wandeling bij zonsondergang. Leef hier, leef nu.

Challenge!

Probeer elke avond als je in bed ligt, 5 dingen te benoemen waar je dankbaar voor bent die dag. Misschien een leuk gesprek, lief berichtje, een fijne sportsessie, iets wat je hebt overwonnen of iets anders (kleins); het kan van alles zijn. Probeer dit eens twee weken – elke avond – vol te houden en zie hoe je mindset positief verandert. Je dwingt jezelf namelijk om te gaan slapen met positieve in plaats van negatieve gedachten. Dit heeft effect op hoe je slaap en hoe je opstaat. Heb je hier vragen over? Laat het ons weten!

????
WE SUPPORT TO MANAGE YOUR BODY & MINDSET

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!