Van Kats naar Kast

Nadat ik zojuist, een week na het einde van de #lekkerinjevelchallenge voor het eerst 5 kilometer heb gelopen in misschien wel 10 jaar werd het tijd om de ervaring van afgelopen 3 maanden op papier te zetten.

Ergens tussen Kerst en Nieuwjaar kwam ik Hessel tegen in de kroeg. Hij vertelde me dat hij voor zichzelf ging beginnen in het helpen van mensen om op een gezonde manier hun levensstijl te veranderen. Hij wreef over mijn pens en zei toen: “Bij jou is er ook wel wat winst te behalen”. 
Kort daarna hebben we er uitgebreider over gesproken en toen werd ik enthousiast. Het was volgens hem namelijk mogelijk om met minimale veranderingen grote resultaten te behalen. Kortom, het is mogelijk om gezellig een biertje te blijven drinken zolang je voor de rest de juiste keuzes maakt. Dit sprak mij wel aan en ik ben de uitdaging aangegaan. Zonder een concreet doel te hebben zijn we het pad ingeslagen om mij fitter te krijgen en mijn levensstijl blijvend te veranderen.

Voor mij bestond de challenge eigenlijk uit twee dingen; voeding en sporten. Wat betreft voeding was ik altijd in de veronderstelling dat ik doordeweeks gezond at. Maar door consequent mijn voeding te tracken kwam ik erachter dat het toch niet zo gezond was als ik dacht. Na wat kleine tips en tricks kregen we dit echter redelijk snel op het gewenste niveau. Het voornaamste wat ik hieruit heb gehaald is bewuster omgaan met wat je eet. Bijvoorbeeld als je weet dat je het aankomend weekend een paar feestjes hebt dan kan je in die week ervoor alvast een beetje compenseren zodat je in het weekend die paar drankjes extra kan pakken.

Het sporten, met name spinning, heb ik in 2017 al een paar maanden fanatiek gedaan omdat ik toentertijd de Alpe d’HuZes ging fietsen. Na het doel te hebben behaald heb ik direct de fiets laten staan. Dus ik had nu iets nodig wat ervoor zorgt dat ik blijf sporten zonder dat ik continu een nieuw doel hoef te stellen. Samen zijn we gaan kijken in de Personal Training sessies wat ik nou leuk vind om te doen.
Allerlei oefeningen zijn de revue gepasseerd maar het boksen was toch wel een van mijn favoriete dingen om te doen. Verder heeft hij het voor elkaar gekregen om krachttrainging leuk te maken. Hij krijgt het in deze sessies echt voor elkaar om je tot het uiterste te laten gaan. Naast de PT sessies heb ik 2 a 3 keer in de week voor mezelf gesport op basis van work-outs die zijn samengesteld. 

Het is nu tijd om de balans op te maken. Na 12 weken spreekt het resultaat eigenlijk voor zich; -10kg en veel fitter geworden. Hier ben ik echt onwijs blij mee en trots op. Maar wat mij nog het meest verheugd is dat ik het idee heb dat dit een blijvende verandering is die ik kan voortzetten!

Sander Kats

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!