TBM winterdip Hessel Rommes

WINTERDIP? #SKIPDEDIP

Hoe voorkom je een dip en wat kun je er tegen doen?  

Koud en kil

Oh oh wat is het weer winter. Buiten is het koud, regenachtig, mogen we weer het ijs van onze auto krabben en waait er een niet te zuinig guur windje. Het wordt steeds later licht en eerder donker. Dit doet iets met onze gemoedstoestand en bij de meesten niet in positieve zin. Bij sommigen hakt de dip er zelfs in als een komeet. Na een lange dag werken of studie nog de sportschoenen aantrekken en de kou in om naar de gym te gaan of een rondje hard te lopen? Mwah… Liever schieten we als een speer naar huis om met een emmer warme choco en een halve reep Tony’s onder een dekentje te kruipen. En zo bereikt ons energielevel, net als de thermometer, het vriespunt. Herkenbaar? Lees verder… 

Maar wat helpt dan wél?  

  • (Meer) bewegen is de sleutel. De endorfine die vrijkomt stimuleert je lichaam en geest en is bevorderlijk voor je gelukshormoon en productiviteit. Van bewegen word je letterlijk vrolijker en zo is het een ideaal middel om even te ontstressen en ontladen en zo breng je jezelf weer in balans.
  • Zoek de buitenlucht op. We blijven het herhalen maar een activiteit buiten is zo goed voor je; daar moet je gewoon tijd voor maken. Een stuk wandelen voor werk, tijdens lunch en na werk zijn al mooie en makkelijk toepasbare momenten om meer te bewegen. 
  • Span je flink in. Dat zorgt namelijk voor ontspanning en daarmee positieve energie om de winterdip tegen te gaan. Met inspanning bedoelen wij in deze zin dan ook: doe iets explosiefs, iets waar je hartslag van omhoog gaat. Denk aan een interval hardlooptraining, krachttraining, crossfit, boksen of ga desnoods houthakken of zagen (meteen handig om de kachel draaiende te houden). 
  • Zorg dat je in de ochtend veel licht tot je neemt. Dat activeert je geest en lichaam om je dag positief, fris en shinend te starten. Je kunt hiervoor een ambilight van Philips inzetten, je gordijnen opengooien of het ‘grote’ licht aanzetten als je wakker wordt. ONZE TIP: ga eens voor die buitenwandeling waarbij je de zon ziet opkomen. Daar worden wij van TBM erg vrolijk van, jij toch ook? 
  • Zorg dat je evenementen plant om naar uit te kijken. Denk aan een uitstapje (concert, theater, bioscoop), etentje, minivakantie en ga zo maar door. Zoals we ook vaak naar het weekend uitkijken, is het belangrijk om naar leuke activiteiten toe te leven en werken.  

 This cliche keeps the doctor away: EET GEZOND!

  • Blijf jezelf voeden in plaats van vullen. Daarmee bedoelen we: zorg voor jezelf door lekker, gevarieerd en verantwoord te eten. Af en toe een zakje chips of handje pepernoten mag best en moet je vooral blijven doen. Doe dit alleen wel met mate en hanteer hierin bijvoorbeeld de 80/20-regel. Dus voornamelijk écht voedzame producten/maaltijden met af en toe iets lekkers omdat je jezelf best mag verwennen.
  • Vergeet die extra vitamines niet. Puur ter aanvulling op je huidige voedingspatroon kan een vitamine D-pil geen kwaad. Dit stukje ‘zonlicht’ uit een potje laat je van binnen nog meer schijnen, maar vergeet niet: voedingssupplementen zijn een aanvulling en géén vervanging. Er gaat natuurlijk niets op tegen echte zonnestralen.  

Het klinkt zo makkelijk en dat is het eigenlijk ook wel. Meer bewegen (want endorfine) + je lichaam voeden in plaats van vullen = SKIPDEDIP! 

Lukt het jou toch niet om deze handvatten op een juiste manier toe te passen? Laat ons jou helpen dit te managen. 

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND #SKIPDEDIP #UNSTRESSTOIMPRESS #F*CKDEWINTERDIP #BEWEEGMEER

Laat hieronder je e-mail adres achter en ontvang gratis het e-book: 10 TIPS OM JE WINTERDIP TE VOORKOMEN

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!