‘Zo lekker had ik ook niet verwacht’

Woensdag 28 maart 2018

“Wanneer ik dit schrijf zit ik in de 12e week, 4 dagen voor het einde van de #LEKKERINJEVEL-challenge. Voordat ik verder ga eerst het volgende…

Zó lekker had ik ook niet verwacht.

Maar daarover zo meteen meer…

Terwijl ik stiekem altijd jaloers was op allerlei resultaten van sportieve mensen op social media, dacht ik vaak; dat afvallen dat kan ik zelf en probeer ik om de paar maanden. Dan keek ik in de spiegel en was ik ‘het’ weer even zat. Dus ging ik er wat aan doen. Dat werkte ook… een maandje.

Dat sporten ging altijd wel; leuk, zo uitdagend als je zelf wilt en goed in te plannen met mijn wekelijkse bezigheidjes. Maar het gezonde voedsel kwam na 4 weken wel een keer mijn neus uit. Dan begon ik weer te ‘snaaien’ op werk, of de thuisbezorgd-App begon mij te stalken dat ik weer is wat moest gaan bestellen, in mijn beleving dan… Dus zonder hulp afvallen, dat zette geen zoden aan de dijk.

Met de gedachte om in 2018 het lichaam weer eens goed aan te pakken, werd ik onverwachts eind 2017 benaderd door Hessel. Ik was niet bewust van het feit dat hij personal trainer is, wat hij gestudeerd heeft en dat er een fantastische start van een bedrijf en challenge aan zat te komen. Hessel vroeg mij of ik interesse had om ‘lekkerder in mijn vel te komen’. Alleen die zin maakte mij al geïnteresseerd en zonder te weten wat het überhaupt allemaal inhield, werd ik al enthousiast van het idee. Hessel legde mij uit wat zijn plannen waren en dat hij ook op zoek was naar zogeheten ‘proefpersonen’ voor de challenge en hopelijk mooie resultaten voor de start van zijn bedrijf. Ook spraken we af dat als wij een commitment aangingen samen, dan was het 12 weken lang voor de volle 100%. Eens!…

Met betrekking tot mezelf hadden wij eenzelfde doel; een mooi resultaat!

In de 1e week van januari 2018 hebben we een intakegesprek gehad, waarbij er metingen en foto’s werden gemaakt. In de 2e week ging het dus echt beginnen. Gaandeweg hebben wij samen gekeken hoe er kleine aanpassingen konden worden gemaakt in mijn leven, qua sport maar vooral ook voedingsinname.

Qua sport had ik iedere week 1x personal training onder begeleiding van Hessel. Daarbij verrichte ik meerwerk in de sportschool voor mezelf onder begeleiding van een op maat gemaakt trainingsschema.

Vanuit de bewegingsanalyse en fitheidstest heeft hij aan het begin gekeken naar wat ik al kon, hoe fit ik was en daar vanuit zijn wij gaan bouwen. Hessel begeleidde mij nauwlettend, lette op mijn houding, uitvoering, hield rekening met oneffenheden met betrekking tot mobiliteit en daardoor begon ik beter te trainen. De variatie tijdens de 1-op-1 sessies vond ik erg heftig, uitdagend, maar vooral leuk.

Vanuit twee applicaties die TBM gebruikt kon ik exact zien welke workouts Hessel voor mij had bedacht, voor als ik alleen trainde. Daarbij zelfstandig invullen wat ik mocht eten, hoeveel ik mocht eten en vooral realiseren welke macro’s en hoeveel calorieën er in mijn eten zaten. Dat was voor mij de grootste en belangrijkste openbaring en realisatie.

Als kok zijnde ben je bewust van wat er in voedsel en de gerechten zit, maar vooral bezig met hoe je eten en de beleving ervan mooier en lekkerder kan maken. In mijn werk is daarom ook niets veranderd voor mij. Ik ben juist bewuster geworden van wat ik in mijn eigen mond stop(te), confronterend en niet altijd even leuk, maar wel belangrijk.

Realisatie dat je alles MAG eten was een bevrijding, want dan is het geen last. Het lichaam telt calorieën, je komt dus geen kilo aan als je patatje eet. Vreetkick hebben en als gevolg zak snoep of chips leeg, geen probleem, maar dan moet je de rest van de dag iets minder eten. Zin in een biertje met je vrienden, prima. Ik zette (ongeveer) het aantal biertjes in de App, kon ik voor de rest van de dag zien hoeveel calorieën ik nog mocht (mijn vrienden en mijzelf kennende niet zoveel meer…). Dus de zogeheten ‘cheatday’ werkt niet, cheat momentjes zijn veel leuker èn veel lekkerder. Dat kan ik iedereen adviseren.

Als je aan jezelf werkt, moet je een doel voor ogen hebben, iets waar je naartoe kan werken en strijden. Door de jaren heen heb ik ingezien dat het anders niet werkt. In deze challenge wilde ik (nèt iets meer dan) 12 kilo afvallen. 12 kilo, in 12 weken… Hessel keek mij bij de intake aan en zei: ‘Mooi doel; lastig, hoog ingezet, maar niet onmogelijk. Dat gaan we gewoon doen!’.

En het is gelukt! Ik voel me fitter dan ooit, zit veel #lekkerderinmevel, slaap beter en het voelt alsof ik de wereld aan kan. Daarentegen heb ook juist het gevoel dat ik nog niet klaar ben. Hessel is nog niet van mij af!

Om af te sluiten waarmee ik begonnen ben… Ik zit lekkerder in vel, maar…

‘Zó lekker had ik ook niet verwacht’
Fabian”

Deel dit bericht met je vrienden!

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom met ons in contact!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bedankt voor de info, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!